Sa shpesh duhet t’i lajmë flokët? Ekspertët japin më në fund përgjigjen e shumëpritur

Dilemës se sa shpesh duhet të lahemi në javë i ka ardhur fundi. Ekspertët i kanë dhënë fund të gjitha aludimeve, duke dhënë sugjerimet dhe këshillat e nevojshme për larjen e flokëve.

Mjekë dhe studiues të ndryshëm shprehen se nuk ka një ndarje konkrete të larjes së flokëve për të gjitha gratë, pasi kjo varet nga lloji i flokëve.

Një artikull i popsugar.com ka paraqitur qëndrimet e tre ekspertëve: një stilisti, një dermatologu dhe një parukieri, lidhur me larjen e flokëve.

Sipas një stilisti flokësh

Nëse keni flokë të yndyrshëm, veçanërisht nëse janë të mirë, qofshin të drejtë ose pak kaçurrelë dhe dëshironi të ruani volumin, mund t’i lani çdo ditë ose një herë në dy ditë, këshillon Kevin Mancuso. Nëse është flok i thatë, çdo tre deri në katër ditë është ideale. Nëse janë shumë kaçurrela, mund t’i lani deri në çdo dy javë.

Sipas një dermatolog

Nuk ka asnjë rregull, thotë dermatologia Francesca Fusco, MD. Por në përgjithësi, nëse keni flokë të yndyrshëm, mund t’i lani çdo ditë. Nëse është e thatë, është në rregull të kufizoni frekuencën në një herë në javë, por jo më rrallë, për arsye higjienike. Do të keni nevojë për kujdes të veçantë, megjithatë, nëse keni zbokth, të paktën dy herë në javë, me një shampo të veçantë.

Sipas një parukieri

Problemi me flokët e lyer është se larja e shpeshtë e zbeh ngjyrën, sipas Stephanie Broën. Në këtë rast, është mirë të lani çdo dy ditë ose më rrallë nëse flokët janë të thatë. Për t’i mbajtur ato me shkëlqim dhe të butë, mund të përdorni një kondicioner.