“Një mollë në ditë e mban mjekun larg”, por kur është koha e duhur për ta konsumuar frutin

Një mollë në ditë e mban mjekun larg, është një thënie e vjetër e njohur edhe nënat tona na detyruan ta besojmë.

Por, ky frut që rrit imunitetin nuk mund të përfshihet në çdo moment të ditës. Sipas studimeve, duhet të hani një mollë në orët e mëngjesit. Kjo për shkak se mollët janë të pasura me fibra dietike, pektinë, e cila gjendet në lëkurën e saj.

Meqenëse shumica e njerëzve kanë probleme me tretjen për shkak të gjumit të gabuar ose zakoneve të vonuara të të ngrënit, mollët menjëherë në mëngjes, pasi zgjoheni janë një ide e mirë. Kështu, ngrënia e një mollë në mëngjes mund të stimulojë lëvizjen e zorrëve më mirë se çdo frut tjetër.

Së dyti, pektina mund të ndihmojë gjithashtu në mbrojtjen e acidit laktik dhe të ndihmojë bakteret e pranishme në të të rriten më mirë në zorrën e trashë. Kjo do të ndihmojë më tej në një trakt tretës më të shëndetshëm. Përveç kësaj, pektina në mollë mund të ndihmojë në largimin e toksinave pasi çon në eliminimin e kancerogjenëve, një substancë përgjegjëse për prodhimin e kancerit.

Nëse hani mollë gjatë natës ose në mbrëmje, ky frut që ndihmon tretjen e ushqimit mund të kthehet kundër jush dhe të ngarkojë funksionet tuaja të zorrëve. Kjo do të thotë se mollët gjatë natës do të prodhojnë gaz dhe do t’ju bëjnë të ndiheni shumë të pakëndshëm gjatë orëve të para.